יחסים בין אישיים שכל אחד מבני הזוג חווה לפני שנעשה הורה משפיעים על האדם ועל סגנון ההורות שלו בדרכים רבות. נוספים לכך המבנה האישיותי של כל אחד מבני הזוג וכמובן מערכת היחסים שנבנתה, מתוכה נוצרו הרגלים ומצבים ששני בני הזוג אינם שמחים בהם. חלק לא מבוטל מהעדר שמחה בין בני זוג קשור בהיותם מושפעים ככל בני האדם מגורמים חיצוניים להם. כגון: נורמות חברתיות, תרבותיות ומשפחתיות.
ייחודו של הטיפול הנרטיבי שהוא מחפש כיצד ההשפעה של נורמות כאלו מפרקת את המצבים המחברים והמשותפים.
לא פעם האחיזה בנורמות אינה רק חוסר הבנה אלא צורך להישאר האדם שהייתי לפני הנישואין, הרגשה שנטייה לנורמות חדשות יוצרת "בגידה" במשפחת המוצא או שהשמירה על נורמות מסוימות היא הדרך לשמור על שליטה בעולם בטוח וידוע.
אצל זוגות רבים איתור הנורמות שכל אחד מהם משמר היא שלב ראשון בתהליך הייעוץ הזוגי ו/או ההדרכה ההורית. הצורך באיתור כזה מתקבל לעתים בחוסר עניין מצד בני הזוג כשהמנחה מכוון לכך. שכן, רוב הזוגות מכירים איש את הנורמות שלו ואת אלו של בן זוגו, הנורמות שהן סלע המחלוקת מוכרות עד לזרה. זאת משום שחלק מהנורמות הן מתוך משפחת המוצא וחלק מתוך השאיפות שלא מומשו במשפחות המוצא.
רעיונות מסוג זה משפיעים השפעה רחבה על סגנון מאבקי הכוח ועל הצורך לשמר את שורשיהם. אלא שלא תמיד הרעיון הוא העניין לעתים האחיזה ברעיון היא שמירה על מעמד בטוח במסגרת הזוגיות.
יצירת נראטיב חדש היא אחת הדרכים לחדש את איכות התקשורת והקרבה בין בני זוג. האפשרות להבין את הדינמיקה שקשורה בנראטיב השונה של שתי משפחות מוצא דרושה לעתים כדי להימנע ממסלול הליכה חסר מוצא, לעתים אינה נחוצה.
אבות הגישה הנאראטיבית, אפסטון וויט (White, & Epston, 1999) טוענים "לא רק שסיפורים שאנשים מספרים על חייהם מגדירים את המשמעות שהם נותנים לחוויותיהם, אלא שהסיפורים הללו גם מגדירים איזה חוויות בוחרים אנשים כדי לתת משמעות לחייהם".
בהדרכת הורים ברוח הנרטיב מתן כותרת לסיפור החיים הזוגי היא פעולה המחייבת בחירה. זהו החלק הקריטי בתהליך של הגדרה והחצנה של הבעיה שאותה יש לפתור. גישה זו משאירה בידי המטופלים את הכוח להחליט מהו הסיפור הדומיננטי בחייהם כעת ולאיזה סיפור הם מעוניין להגיע בעתיד. הגדרת כותרת עתידית לחיים יכולה לעזור לזוג לעצב מחדש את מערכות היחסים ולבנות סגנון הורות משותף. היתרון של החשיבה הנראטיבית הוא שאינה בהכרח מעורבת בכאב ובחשיפה להורים.
סמדר נבו, מדריכת הורים, מלווה משפחות מאמינה בשינוי דפוסי הזוגיות דרך ההורות. לצורכי ההורים והילדים.עזרה מותאמת אישית במודל שבניתי תאפשר לכם להיות ההורים שאתם רוצים ויכולים